اصطلاحات دوربین مداربسته
اصطلاحات دوربین مداربسته با توجه به قابلیت ها، نحوه کارکرد و … بسیارند که ما به در این مقاله تنها به معرفی رایج ترین اصطلاحات دوربین مداربسته اکتفا خواهیم نمود.
اصطلاحات دوربین مداربسته عبارتند از CCTV مخفف عبارت Closed-Circuit Television یعنی تصاویر دوربین مدار بسته در یک سیستم بسته ضبط و از طریق دستگاه DVR یا NVR به تلویزیون (نمایشگر) منتقل می شود، دوربین های آنالوگ که تصاویر به صورت آنالوگ از طریق کابل ترکیبی (کواکسیال) به دستگاه DVR منتقل و به صورت دیجیتال در حافظه داخلی (HDD) ذخیره می شوند، دوربین های ای پی (IP) که تصاویر به صورت دیجیتال (0 و 1) از طریق کابل شبکه (دارای 8 رشته سیم) به دستگاه NVR منتقل و به صورت دیجیتال در حافظه داخلی (HDD) ذخیره می شوند.
آموزش نصب دوربین مدار بسته انالوگ
آموزش نصب دوربین مدار بسته انالوگ ابتدایی ترین مرحله از آموزش می باشد، بیشترین دوربین های مدار بسته مورد استفاده در بازار آنالوگ می باشند که توسط کابل ترکیبی و فیش های اتصال BNC به دستگاه DVR متصل و برق مورد نیاز آنها توسط آداپتور و 2 رشته سیم برق موجود در کابل ترکیبی تامین می شود، قبل از نصب دوربین مدار بسته می بایست کابل کواکسیال به متراژ لازم با توجه به فاصله دوربین و دستگاه DVR و فیش BNC با توجه به تعداد دوربین تهیه گردد، لازم به ذکر است جهت اتصال هر دوربین تعداد 2 فیش BNC مورد نیاز می باشد.
آموزش نصب دوربین مداربسته انالوگ گام دوم : در ابتدا کابل ترکیبی را به متراژ لازم بریده و سپس پوسته کابل کواکسیال را به نحوی که قسمت فلزی مغزی و الیاف فلزی دور مغزی کابل کواکسیال با هم اتصال نداشته باشند جدا کنید، جهت راه اندازی دوربین مدار بسته قسمت فلزی مغزی و الیاف فلزی ابتدا و انتهای کابل کواکسیال را به فیش BNC وصل و یک طرف آنرا به دوربین و طرف دیگر آنرا به دستگاه DVR متصل کنید، از 2 رشته سیم برق به کمک آداپتور دوربین جهت تامین برق مورد نیاز دوربین مدار بسته استفاده نمایید.
نصب دوربین ای پی
نصب دوربین ای پی فرآیندی پیچیده تر نسبت به نصب دوربین آنالوگ برای مبتدیان خواهد داشت، البته با طی گام به گام مراحل زیر شما می توانید عملیات نصب دوربین مدار بسته ای پی را انجام دهید:
نصب دوربین مدار بسته ای پی گام اول : در ابتدا کابل شبکه را به متراژ لازم تهیه نمایید و سپس یک کابل شبکه را به دوربین و طرف دیگر آنرا به سویچر IP متصل کنید، بعد از اتصال کابل شبکه به سویچر، سویچر را با استفاده از کابل شبکه دیگری به دستگاه NVR متصل کنید.
گام دوم جهت اتصال آداپتور و تامین برق مورد نیاز دوربین مدار بسته از 2 رشته سیم برق استفاده نمایید، البته در صورت استفاده از دوربین مداربسته ای پی با قابلیت Poe و سویچر با قابلیت Poe نیازی به استفاده از آداپتور و انجام سیم کشی جهت تامین برق دوربین نخواهد بود و دوربین ای پی با قابلیت Poe برق مورد نیاز خود را به کمک کابل شبکه از سویچر (با قابلیت Poe) تامین خواهد نمود.
گام سوم بعد از انجام مراحل فوق باید IP دوربین در دستگاه NVR تعریف و وارد گردد، که ما در این مقاله به بیان ساده ترین روش برای شما کاربران محترم خواهیم پرداخت، در قسمت وسط هر کانال دوربین، علامت + وجود دارد که جهت اضافه کردن IP دوربین برای آن کانال دوربین استفاده می شود. با کلیک بر روی علامت +، صفحه جدیدی باز و ای پی دوربین در قسمت بالای جدول ظاهر می شود و ما IP مورد نظر را انتخاب نموده و اضافه می کنیم.
نصب دوربین مدار بسته ای پی گام آخر : حال با خروج از این قسمت فرآیند نصب دوربین مدار بسته ای پی تکمیل شده و شما می توانید تصویر دوربین ای پی مورد نظر را مشاهده فرمایید.
تست سالم بودن دوربین مداربسته
تست سالم بودن دوربین مداربسته به دو روش زیر انجام می گردد:
تست سالم بودن دوربین مدار بسته روش اول : روش اول تست سالم بودن دوربین مدار بسته توسط دستگاه تستر دوربین مداربسته انجام می گردد، این دستگاه ها دارای مانیتور و باطری داخلی می باشند و متخصیص نصب دوربین مداربسته، دوربین مورد نظر را در محل نصب و بدون باز کردن از محل نصب به دستگاه تستر وصل و برق دوربین را نیز از خروجی برق دستگاه تامین نموده و عملیات تست سالم بودن دوربین مدار بسته را انجام می دهند.
تست سالم بودن مداربسته روش دوم : در مواردی که دسترسی به دستگاه تستر مقدور نباشد جهت تست سالم بودن دوربین مدار بسته باید دوربین از محل نصب جدا شده و مستقیم توسط یک کابل کواکسیال کوتاه به دستگاه DVR متصل و برق دوربین از طریق آداپتور 12 آمپر تامین گردد، در صورت مشاهده تصویر در مانیتور، دوربین مداربسته سالم می باشد.